UFO in Utrecht

Sinds die vliegende schotel op het dak van ‘De Inktpot’ is geland, is het aantal UFO waarnemingen boven de stad drastisch afgenomen…

Hoe zat het ook al weer?

Hoe kwam die schotel daar terecht? In 1999, in de aanloop naar de millennium wisseling had de stad een grandioze stadsexpositie ‘Panorama 2000’. Met verschillende kunstwerken, die op daken van huizen en gebouwen waren geplaatst, verspreid door de stad.

Vanaf de Domtoren, het middelpunt van de expositie, waren deze het beste te zien. Met een lift, voor deze gelegenheid tegen de Dom aangezet, zoefde je naar boven.

Daar begon het turen, al of niet met verrekijker, naar de kunstobjecten. Op het Domplein zat een enorme huismus op een dakrand; op de Vismarkt keek je door een glazen dak rechtstreeks bij de bewoners naar binnen; huize Oudaen was ingepakt als een heus stadskasteel, en zo meer. Na afloop kregen we een (Dom)klokje om de nek gehangen!

En natuurlijk de ‘UFO’, met een diameter van 12 m, uitstekend over de rand van het dak van NS! Het object getiteld ‘Zover’, gemaakt door beeldhouwer Marc Ruygrok, is na enig gesteggel of die weer moest opstijgen, aangekocht door de NS.

En sindsdien een blijvende blikvanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up