Tram uit de bocht

Herenweg – 1910 | Op de achtergrond de pijp van broodfabriek ‘De Korenschoof’ aan de Kaatstraat. Rechts afslag naar de Singelstraat en de toren van de Monicakerk. Tramlijn 1, de ringlijn, reed vanaf het Stationsplein, heen door de Singelstraat, Herenweg naar de Kaatstraat en terug over de Herenweg door de (nu verdwenen) Doornboomstraat naar de Weerdsingel.

De bocht van de Singelstraat naar de Herenweg was erg krap. In die bocht aan de Herenweg zat een kapperszaak. De trambestuurders hadden strikte orders om deze gevaarlijke bocht heel langzaam te nemen.

Op een keer had een trambestuurder vertraging en dus haast. Hij reed te hard en onvoorzichtig, zodat de tram in de bocht uit de rails vloog, het smalle trottoir op en pas door de voorruit in de etalage van de kapper tot stilstand kwam. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De kapper rende geschrokken naar voren, toen hij de enorme klap en het glasgerinkel hoorde. Zodra hij was bekomen van de schrik zei de kapper tegen de onfortuinlijke trambestuurder:
‘Hoor ‘es, dat jij je bij mij wilt laten scheren vind ik best maar laat dan in ’t vervolg je tram thuis….’


Foto: Beeldbank Het Utrechts Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up